TORSER
header logo

meniu mabil
Meniu

Campul electromagnetic

Campul electromagnetic

Ce este campul electromagnetic?
Pentru caracterizarea atmosferei electromagnetice in practica se folosesc termeni precum camp electric, camp magnetic, camp electromagnetic.
Campul electric = este creat de sarcini. In cadrul experimentelor scolare de electrizare a baghetei de ebonita este prezent campul electric.
Campul magnetic = se creeaza in timpul miscarii sarcinilor electrice prin conductor.
Campul electromagnetic = este o forma deosebita de materie, prin intermediul careia se realizeaza interactiunea intre particulele incarcate electric.

Influenta campului electromagnetic asupra omului
Variantele de actiune a campului electromagnetic asupra organismelor vii si implicit a omului sunt diverse: continua si discontinua, generala si locala, combinata de la mai multe surse si asociata cu alti factori daunatori ai mediului etc.
Intensitatea campului electromagnetic, frecventa emisiilor, durata iradierii, periodicitatea actiunii, modularea semnalului si combinarea frecventelor campului electromagnetic pot avea urmari dintre cele mai diverse in ceea ce priveste reactia obiectului biologic iradiat.
Cercetarile din domeniul actiunii biologice a campului electromagnetic (CEM) au permis determinarea celor mai sensibile sisteme ale organismului uman: sistemul nervos, sistemul imunitar, sistemul endocrin si sistemul reproducator. Aceste sisteme sunt esentiale pentru desfasurarea vietii, iar reactiile lor la actiunea campului electromagnetic trebuie luate in considerare atunci cand se estimeaza riscurile pentru sanatatea populatiei.
In conditiile unei actiuni indelungate, efectul biologic al campului electromagnetic se acumuleaza, fiind posibile urmari pe termen lung sub forma unor procese degenerative ale sistemului nervos central, leucemie, degenerarea sistemului nervos central, afectiuni hormonale si tumori cerebrale.
Actiunea biologica a campului electromagnetic poate fi periculoasa pentru femeile insarcinate - situatie in care efectele nocive se rasfrans in principal asupra fatului, pentru copii, pentru persoanele cu afectiuni ale sistemului nervos central, ale sistemului hormonal, ale sistemului cardiovascular, pentru persoanele cu o imunitate scazuta sau pentru cei alergici.
Organismul uman insusi reprezinta un sistem electromagnetic complex, organele interne avand o frecventa naturala de vibratie. Influenta din exterior a oscilatiilor campului electromagnetic poate provoca perturbatii daunatoare asupra functionarii organelor interne, fapt ce conduce la afectiuni si distrugerea organelor si a organismului.
Evaluarea protectiei organismului uman impotriva emisiilor electromagnetice (EEM) a stabilit faptul ca organsimul uman este un sistem foarte complex, caracterizat prin 3 tipuri de stari de prezentare:
•    Corpul material - este corpul nostru obisnuit si organele care il compun. Medicina europeana este cea care se ocupa de conditiile de existenta si mentinerea acestora la un anumit nivel de capacitate vitala.
•    Corpul campului energetic - este situat in imediata apropiere a corpului material. Medicina orientala are ca domeniu de abordare mentinerea echilibrului corpului energetic.
•    Corpul campului informational - este aflat in exteriorul corpului material, se intinde uneori la sute de kilometri si este primul filtru de informare despre mediul exterior, receptionat de om. In baza informatiilor receptionate de corpul informational au loc anumite procese in corpul energetic si in corpul material.

    Calitatea sanatatii omului este reprezentata de armonia tuturor celor trei materialitati fizice ale organismului uman.
Dstrugerea corpului informational conduce la defecte si dezechilibre in nivelul energetic al organismului si, ca urmare, la imbolnavirea corpului material.
    De aceea, fara inlaturarea cauzelor deformarii campurilor fizice fine, corpul material al omului poate fi tratat indelung si inutil, iar cand actiunea terapeutica se va finaliza, actiunea se va restabili, devenind cronica.

     Cea mai eficienta protectie a organismului are loc in cazul protectiei complete a organismului uman impotriva emisiilor neionizante, asigurata de dispozitivul de protectie individuala Torser.

Torser
Video
Articole