TORSER
header logo 0720122008

meniu mabil
Meniu

Care sunt nivelurile limita de radiatii electromagnetice la radiotelefoane

Care sunt nivelurile limita de radiatii electromagnetice la radiotelefoane

Atat in mediul profesional, cat si in propria locuinta utilizam aparatura electronica ce emite radiatii electromagnetice, precum aparatele de copiat, cuptoarele de microunde, computerele, televizoarele sau telefoanele mobile. Actiunea biologica exercitata de campurile electromagnetice este influentata de intensitate si frecventa radiatiei. Aceasta din urma influenteaza modul in care energia electromagnetica este absorbita in organism.

Astfel, spre deosebire de undele din gama decimetri (900 MHZ), cele din gama metrica sunt absorbite mai slab in tesuturi. De asemenea, radiatia din gama centimetri poate ramane in tesutul viu la o adancime de cativa centimetri. Intensitatea radiatiei se remarca prin influentele termice si netermice, iar limita dintre acestea este reprezentata de valoarea de 10 miliwati pe centimetru patrat de suprafata iradiata.

Cu cat valoarea puterii de iesire este mai mare, cu atat creste nivelul campului electromagnetic de langa antena, iar cele mai puternice radiotelefoane care emit radiatii sunt statiile radio manuale de tip walkie-talkie. Totodata, telefoanele fara fir sunt considerate cele mai putin puternice, deoarece acestea functioneaza in gama de circa 40 MHZ.

Pentru a cunoaste care sunt nivelurile limita de radiatii electromagnetice admise, telefonul celular de exemplu, ce detine puterea de radiatie de circa un watt, poate sa exercite o intensitate mare de 10-100 ori in zona osului temporal, fata de valorile care sunt acceptate. Acest lucru este dovedit de masuratorile efectuate cu ajutorul instrumentelor corespunzatoare.

In Statele Unite ale Americii de exemplu, normele cu privire la nivelurile limita de radiatii electromagnetice care sunt acceptate nu sunt extrem de severe, iar cele europene sunt bazate pe un prag de sensibilitate la care sunt intalnite modifcari fiziologice. Aceste modificari dispari imediat ce s-a indepartat influenta undei electromagnetice.

Cu toate ca exista inca diferente intre normele acceptate cu privire la limitele nivelurilor de radiatii electromagnetice, acestea au inceput sa se aproprie, insa diferenta poate fi de 10 sau mai multe ori. Cercetatile stiintifice au facut posibila crearea dispozitivului Torser, care permite protejarea organismului impotriva radiatiilor electromagnetice emise de radiotelefoane, acest dispotiv fiind un real sprijin pentru cei care doresc sa asigure protectie organismului.

Torser
Video
Articole