TORSER
header logo 0720122008

meniu mabil
Meniu

Cat de sigur este un computer Notebook pentru utilizator

Cat de sigur este un computer Notebook pentru utilizator

Asa cum se intampla cu acele computere portabile, care emit radiatii electromagnetice si nu pot fi utilizate in deplina siguranta, computerele de tip Notebook emit radiatii electromagnetice ce depasesc normele ecologice. Este adevarat ca ecranele computerelor portabile sunt concepute pe baza de cristale lichide, care emit mai putine radiatii nocive spre deosebire de monitoarele obisnuite, insa nu sunt lipsite de acestea.

In cadrul Centrului de experimentare a mijloacelor de redare a informatii "Elita" si a Centrului de testari "Ciclon -Test" a fost demonstrat cum computerele portabile de tip Notebook  depasesc normele ecologice. De asemenea, dat fiind faptul ca se amplaseaza foarte aproape de utilizator, exista posibilitatea ca actiunea radiatiilor electromagnetice sa fie mai intensa asupra anumit zone deosebit de importante pentru om.

Cele cinci calculatoarele de tip Notebook studiate la centrele de testare "Elita"si "Ciclon-Test" apartin unor companii cunoscute, iar masuratorile au fost efectuate pentru distanta calculata de la centrul tastaturii si au fost evaluate nivelurile de radiatii la distante mai mici fata de cele prevazute de standardul MRP II.

In urma masurarii radiatiilor pe opt directii dinspre calculatorul portabil, s-au obtinut rezultate ce au dovedit faptul ca in prima gama de frecventa, atunci cand este alimentat computerul la retea si la un acumulator, nu sunt respectate normele MRP II la majoritatea modelelor testate.

Cea mai afectata este persoana care sta in fata computerului in timp ce acesta functioneaza, in partea dreapta. De asemenea, pentru a va proteja de radiatiile electromagnetice emise de computerele portabile Notebook se poate utiliza un dispozitiv Torser, care se poate pune intre computer si utilizator.

In aces fel veti fi ferit de actiunea campului electromagnetic si veti asigura protectie organismului, cat si echilibrare bio-informationala.

 

Torser
Video
Articole