TORSER
header logo 0720122008

meniu mabil
Meniu

Cum pot afecta laboratoarele scolare sanatatea copiilor

Cum pot afecta laboratoarele scolare sanatatea copiilor

Cu toate ca majoritatea parintilor se bucura atunci cand scoala pe care au ales-o pentru copiii lor dispune de laboratoare de informatica, iar copiii pot urma cursuri de informatica, odata ce sunt cunoscute efectele daunatoare asupra sanatatii copiilor produse de computer, parintii vor putea constata pericolul la care sunt supusi cei mici.

Pentru a intelege cat de nociva poate fi expunerea la radiatiile electromagnetice emise de un computer pentru copii, centrul de certificare a produselor din Regiunea Moscovei a verificat laboratoarele de informatica din mai multe scoli. Avand ca scop masurarea nivelului de radiatii electromagnetice, masuratorile realizate nu pot fi puse sub semnul indoielii, deoarece acest centru dispune  de echipamente unice pentru testarea produselor electrotehnice, radio-telefonice si casnice.

Astfel, Centrul de certificare a produselor a efectuat masuratori in laboratoarele de informatica din 37 de scoli situate in cinci orase, iar rezultatele obtinute sunt ingrijoratoare, astfel incat normele de radiatie permise au fost depasite intre 2si 20 de ori. Conform conducatorului Centrului de Securitate Electromagnetica I. Grigoriev, radiatiile electromagnetice pot determina aparitia a numeroase afectiuni si pot duce la aparitia leucemiei, a alergiilor, a durerilor de cap sau pot influenta negativ sistemul nervos, sistemul imunitar si cel de reproducere.

Copii sunt mult mai sensibili la actiunea radiatiilor electromagnetice si cu toate ca acestia petrec foarte putin timp in fata computerului, este suficient pentru a reprezenta un pericol. Data fiind importanta utilizarii unui computer pentru copii, utilizarea unui dispozitiv precum este Torser, care permite protejarea organismului impotriva radiatiilor electromagnetice, este cea mai indicata, astfel incat in acest mod copiii pot continua sa utilizeze un computer fara sa le fie afectata sanatatea.

Torser
Video
Articole