TORSER
header logo 0720122008

meniu mabil
Meniu

Dezechilibrele energetice si cauzele bolilor

Dezechilibrele energetice si cauzele bolilor

Lumea in care traim, obiectele care ne inconjoara, plantele, animalele, oamenii, pamantul, totul este alcatuit din molecule. Moleculele sunt formate din atomi, care la randul lor sunt compusi din protoni, electroni si neutroni. Pe scurt, tot ceea ce vedem, mirosim, gustam, atingem reprezinta energie. Inca de la descoperirea facuta de Einstein, care a demonstrat ca energia si materia sunt legate, formula fiind E=mc2, indica faptul ca intre masa totala si energia unui sistem fizic exista o relatie de proportionalitate.

Asadar si corpul omului nu este altceva decat o multitudine de elemente de natura energetica, ce functioneaza unitar, asemenea unui mecanism perfect. Functionarea sa la parametri optimi poate avea loc in conditii normale de viata, adica: odihna, alimentatie sanatoasa, echilibru fizic, mental si emotional, stil de viata sanatos etc.

Luand in considerare ca in zilele noastre ne odihnim tot mai putin, calitatea somnului scade, muncim prea mult, suntem foarte stresati si tracasati de grijile zilnice, manacam dezorganizat si de cele mai multe ori apelam la alimentatia de tip fast-food (alimente ultra-procesate, lipsite de nutrienti), toate din cauza ritmului alert de viata pe care il ducem, este inevitabil faptul ca organismul fiecaruia dintre noi este supus unor dezechilibre majore.
Intr-un corp dezechilibrat, atacat din toate partile de factori daunatori, apar, la inceput, mici blocaje energetice.

Este cunoscut faptul ca prin corpul uman energia circula prin intermediul unor canale energetice numite meridiane. Cele 12 meridiane principale asigura fluxul continuu al energiei in corp, facand legatura intre centrii de forta ai corpului - numiti chackre - si organe.

Daca micile blocaje energetice aparute ca urmare a atacurilor asupra organismului sunt repetate si sustinute in timp, din cauza poluarii, alimentatiei nesanatoase, ritmului de viata alert, stresului, grijilor, atunci aceste blocaje devin tot mai mari, afectand functionarea organelor si tesuturilor, intrucat fluxul energetic nu mai circula in mod continuu in corp. Alte forme ale dezechilibrelor energetice sunt reprezentate si de anumite traume suferite de-a lungul vietii, suparari, ganduri, relatii nepotrivite etc.

Toate acestea conduc, la inceput, la aparitia unor stari neplacute: suntem obositi, nu ne simtim prea bine, avem o stare de apatie, moleseala, apare o usoara durere de cap, am dobandit o usoara raceala, ne doare o masea etc. Toate acestea nu sunt decat semnale de alarma pe care organismul le trage si pe care de cele mai multe ori nu le luam in seama. Uneori nu facem decat sa luam vreo capsula care sa ne ajute sa treaca mai repede raceala sau durerea de cap si apoi o luam de la capat.

Indiferent daca suntem tineri sau mai in varsta, cu siguranta ne vom mai confrunta cu astfel de aspecte de-a lungul timpului. Iar simptomele (sau semnalele de alarma ale corpului) vor fi din ce in ce mai puternice. Vom deveni foarte obositi, avem o stare de rau general, durerile de cap sunt zilnice, si se transforma in migrene, raceala care a trecut cu o capsula in 2-3 zile acum tine mai mult de o saptamana si necesita tratamente indelungi si costisitoare. Durerile devin din ce in ce mai puternice, iar blocajele sunt tot mai mari. Evident, simptomele se intensifica si se diversifica, corpul cedeaza si incepe sa se imbolnaveasca. Boala se instaleaza si ramane permanent in corp, cronicizandu-se.

Solutia este de a echilibra din punct de vedere energetic organismul, astfel incat corpul sa isi recapete capacitatea de functionare de dinaintea aparitiei bolii. Echilibrarea energetica conduce la un flux energetic continuu dinspre centii energetici ai organismului catre organe, o mai buna functionare a acestora, o refacere a tesuturilor.

Echilibrul energetic conduce si la o stare generala mai buna si la o reechilibrare psihica si ulterior fizica. Adica suntem mai energici, mai plini de viata, avem o stare de bine, suntem mai pozitivi, avem o capacitate mai buna de refacere. Torser este un dispozitiv de reechilibrare bio-energetica a organismului.

Torser
Video
Articole