TORSER
header logo 0720122008

meniu mabil
Meniu

PC-ul este un factor continuu de stres

PC-ul este un factor continuu de stres

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, utilizarea computerului personal reprezinta un factor continuu de stres. Astfel, printre cele mai serioase afectiuni constatate de un grup de lucru al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ce pot fi determinate de utilizarea computerului se afla afectiunile canceroase, posibilitatea de a dezvolta o forma de cancer fiind influentata de durata expunerii la radiatiile electromagnetice si componenta de torsiune a acesteia asupra organismului.

Totodata, alte tipuri de afectiuni sunt cele ale aparatului de reproducere, cat si dereglarea sferei psihoemotionale, precum sindrom de stres sau agresivitate sau inrautatirea vederii si afectiunile ale organelor vizuale. De asemenea, utilizarea computerului poate duce, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, la dereglarea sistemului imunitar, cat si la evolutia nefavorabila a sarcinii, astfel incat daca o femeie insarcinata petrece peste 20 ore in fata calculatorului personal, posibilitatea de avort creste de 2.7 ori.

O alta afectiune constatata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, ce poate fi cauzata de expunerea la radiatii electromagnetice este leucemia, intalnita in randul persoanelor care intra in contact permanent cu radiatii electromagnetice din motive profesionale.

Computerul nu afecteaza doar adultii, ci si copii, astfel incat este intalnita dereglarea activitatii neuroreflexe superioare in urma prezentei copilului mai mult de 50 minute pe zi in fata computerului sau a televizorului. Astfel, este redusa de 1,4 ori capacitatea copilului de a memora informatii noi. Totodata, din cauza faptului ca radiatiile sunt absorbite neuniform de catre creier, pot fi cauzate diferite modificari structurale ale celulelor nervoase in zona de absorbtie.

In ciuda evolutiei stiintifice si a aparitiei unora dintre cele mai moderne computere, nu este asigurata o protectie completa a omului, astfel incat sunt daunatoare sanatatii atat computerele fixe, cat si cele portabile cu ecrane cu cristale lichide. De asemenea, cu toate ca toate monitoarele existente al ora actuala produc radiatii conform normelor, aceste radiatii considerate normale dauneaza sanatatii organismului.

Ca dovada a faptului ca PC-ul este un factor de stres continuu, cercetarile medico-biologice si medico-clinice efectuate de catre oamenii de stiinta au demonstrat ca doar 15-30 minute petrecute in fata computerului sunt suficiente pentru a  modifica starea organismului si a duce la influentarea negativa a activitatii creierului, cat si a altor organe. Printre simptomele manifestate frecvent la persoanele care utilizeaza un computer se afla dureri de cap, irascibilitate, oboseala, insomnie, diminuarea atentiei, dereglarea vederii, ameteli frecvente.

Pentru a asigura protectia organismului impotriva radiatiilor electromagnetice produse de computer, dar si de alte aparate electronice, a fost conceput dispozitivul Torser, acesta fiind o modalitate prin care pot fi prevenite afectiunile cauzate de utilizarea aparatelor de radio-locatie, a celor cu laser, a televizoarelor, a computerelor si a aparatelor de copiat.

Experimentele practice si cele ale cercetarilor detaliate efectuate de catre oamenii de stiinta, medici, igienisti si de importante centre internationale demonstreaza eficienta dispozitivului Torser in a asigura protectia organismului si de a echilibra campul bioenergetic al acestuia.

Torser
Video
Articole