TORSER
header logo

meniu mabil
Meniu

Radiatiile electromagnetice din vagonul de metrou

Radiatiile electromagnetice din vagonul de metrou

Persoanele care sufera de afectiuni cardiovasculare si locuiesc intr-un oras industrializat pot simti efectele negative datorate campurilor electromagnetice de frecventa joasa, la care sunt expuse zilnic. Din cauza intensitatii crescute a influentei pe care o detin campurile electromagnetice negative, situatia acestora a devenit ingrijoratoare, motiv pentru care Organizatia Mondiala a Sanatatii considera fundamentala aceasta problema.

Atentia este indreptata in special catre campurile electromagnetice de inalta si foarte inalta frecventa, fiind mai putin cercetat modul de influentare al campurilor electromagnetice de joasa si foarte joasa frecventa asupra omului. Cercetarile efectuate in ultima perioada demonstreaza ca aceste campuri de joasa frecventa pot fi la fel de periculoase precum cele de inalta si foarte inalta frecventa

Aceste campuri sunt prezente si in vagoanele de metrou, cat si in troleibuze, tramvaie, trenuri electrice sau in intreprinderile industriale. Lucratorii de la Institutul de Magnetism Terestru, prin cercetarile efectuate, au dovedit influenta nociva a radiatiilor electromagnetice emise in orasele puternic industrializate.

Cercetatorii au analizat datele ce privesc apelerurile la serviciul medical de urgenta efectuate zilnic din cauza infarctelor miocardice, cat si de traumatisme provocate de alcool si afectiuni psihice. Analizand apelurile pe o durata de osaptamana, s-a constatat ca in primele cinci zile numarul apelurilor telefonice a ramas neschimbat, insa in ultimele doua zile ale saptamanii acestea au crescut cu 4-5 ori.

In opinia cercetatotilor, afectiunile cardiovasculare se agraveaza din cauza expunerii la influenta negativa a campurilor electromagnetice de joasa frecventa a caror intensitate ramane constanta, asfel incat in primele 5 zile ale saptamanii este de 600 nTI, iar in zilele de sambata si duminica depaseste 1000 de ori fondul natural.

Daca in trenurile electrice nivelul campului electromagnetic depaseste de sute de mii de ori fondul natural, intensitatea campului electromagnetic alternativ poate fi de 10mTI, iar aceste modifcari contribuie la dezvoltarea proceselor patogene in cazu persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare.

Pentru a mentine sanatatea sistemului cardiovascular, cercetatorii au conceput dispozivul Torser, care protejeaza organismul de radiatiile electromagnetice, chiar si in cazul celor care locuiesc in marele orase. Utilizarea acestui dispozitiv reprezinta o modalitate prin care ne putem ingriji starea de sanatate si ne putem proteja organismul.

 

Torser
Video
Articole